Ga terug
–+ servings
kippensoep met pasta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kippensoep met pasta

Kippensoep met pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kippensoep met pasta
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 kipfilets
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 2 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel selderij, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • 300 gram fusilli
  • peper en zout
  • optioneel: creme fraiche en balsamico creme

Instructies

  • Verhit de olie in een grote (soep)pan en voeg de kip samen met de komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout en bak rondom aan tot de kip gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de boter toe aan de pan samen met de ui, , knoflook, wortel en selderij. Bak dit een paar minuten aan tot alles zacht is. Trek intussen de kip uit elkaar met 2 vorken.
  • Voeg de bloem toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg de pasta toe en kook dit in 9 minuten gaar. Proef op het einde of je de soep nog verder op smaak moet brengen met peper en zout. Serveer de soep met creme fraiche en balsamico creme.