Ga terug
–+ servings
hartige wafels met boursin
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Hartige wafels met Boursin

Hartige wafels met Boursin
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd18 minuten
Gang: lunch
Keuken: American
Trefwoord: Hartige wafels met Boursin
Porties: 6 wafels

Equipment

  • wafelijzer

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 100 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el Boursin zacht&romig (+extra voor het serveren bij de wafels)
  • 150 ml melk
  • 1 el olie
  • 50 gram geraspte cheddar
  • snuf zout

Verder

  • 6 eieren
  • 1/2 el olijfolie
  • 100 gram groene asperge tips
  • 150 gram gerookte zalm
  • Peper en zout
  • Optioneel: kiemen

Instructies

  • Verwarm de wafelijzer voor en ook de oven voor op150 graden.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg het ei en de Boursin toe en meng goed door. Voeg daarna de melk en olie toe en meng door tot een glad beslag. Meng als laatste de cheddar door het beslag.
  • Gebruik een ijsschep voor een portie, 1 schep per wafel, en laat de wafels 3 a 4 minuten bakken. Wil je ze wat zachter, bak ze dan iets korter. Leg in de oven om warm te houden.
  • Breng intussen een steelpan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg de eieren toe en zet de timer op 6 minuten voor zachtgekookte eieren.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de asperges 4 minuten.
  • Beleg de wafels met een stuk gerookte zalm, extra Boursin, een aantal asperges en als laatste het ei. Breng verder op smaak met peper en zout.