Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de bovenkant van de knoflook af, leg in een vel alu folie, verdeel 1 el olie erover en vouw dicht. Rooster dit in de oven terwijl je de uien karameliseert.
Verhit de andere eetlepel olie in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe met een flinke snuf zout en roer regelmatig door. Houd rekening met 45 minuten voordat de uien zacht en bruin zijn.
Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
Knijp de geroosterde knoflook uit en voeg toe aan de uien samen met de tijmblaadjes, slagroom en parmezaan. Roer door tot de parmezaan gesmolten is en voeg de pasta toe en meng door.
Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe. Let op, dit soort sauzen dikken snel in wanneer het afkoelt. Breng als laatste verder op smaak met peper en zout en dien dan op met eventueel wat extra parmezaan.