Ga terug
–+ servings
Melanzane alle parmigiana pizza
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Melanzane alle parmigiana pizza

Melanzane alle parmigiana pizza
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Melanzane alle parmigiana pizza
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 porties pizzadeeg
  • 210 gram tomaten polpa
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 40 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+extra voor garnering)
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 sjalot, in dunne ringen gesneden
  • chilivlokken, peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg de polpa toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 a 15 minuten pruttelen op laag vuur totdat de saus is ingekookt. Laat afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aubergine in dunne plakken, strooi er wat zout overheen, smeer in met wat olijfolie en verdeel de parmezaanse kaas hier overheen. Bak 15a 20 minuten af totdat de aubergine gaar is en de kaas goudbruin.
  • Verhoog je oven naar 250 graden en laat nu ook de pizzasteen mee voorverwarmen.
  • Vorm je deeg op een bebloemd aanrecht, of alvast op de schep als je bang bent dat je de pizza er niet makkelijk op krijgt, en smeer in met de tomatensaus. Leg de aubergines op de saus, verdeel dan de in stukken gescheurde mozzarella eroverheen en als laatste de sjalot ringen. Sprenkel wat olijfolie op de pizza en schuif dan voorzichtig op de pizzasteen.
  • Bak 5 tot 10 minuten af, tot de pizza goudbruin is.
  • Garneer de pizza met wat extra fijngeraspte parmezaanse kaas en verse basilicum. Optioneel kun je er wat chilivlokken op doen.