Ga terug
+ servings
Pasta pesto met kipgehaktballen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta pesto met kipgehaktballen

Pasta pesto met kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Pasta pesto met kipgehaktballen
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 30 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper en zout

Verder

  • 250 gram spaghetti
  • 1 el olie
  • 4 el pesto
  • 2 el crème fraîche
  • peper, zout, chilivlokken

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld al dente in gezouten water.
  • Meng het kipgehakt met het ei, de paneermeel, parmezaan, knoflook- en uipoeder en breng op smaak met peper en zout. Maak ballen van ongeveer 3cm in diameter en bak in wat olie rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Voeg de pesto, creme fraiche en de spaghetti toe aan de pan met kipgehaktballen en meng door. Gebruik indien nodig wat pastawater om de saus wat losser te maken.
  • Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Ik gebruik altijd relatief veel chili omdat ik de combinatie met de pesto erg lekker vind. Dien op met extra parmezaan of geraspte belegen kaas (aanrader).