Ga terug
–+ servings
Butter halloumi curry met naan
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Naan

naan
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: naan
Porties: 6

Ingrediënten

  • 300 gram patentbloem
  • 100 gram water
  • 7 gram instant gist
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram olijfolie
  • 6 gram zout

Instructies

  • Kneed de bloem met het water, de gist, griekse yoghurt, olijfolie en zout tot een soepel deeg (5 a 8 minuten in een keukenmachine). Laat rijzen tot verdubbeld (duurt ongeveer een uur in een kamer van 21 graden).
  • Verdeel het deeg in 6 porties. Vorm van elke portie een bol door de zijkanten naar binnen te trekken als een soort mozzarella bolletje, dit om te keren en dan je bol over het aanrechtblad heen te schuren. Herhaal met de rest.
  • Pak het eerste bolletje, deze heeft kunnen rusten en zijn de gluten ontspannen=makkelijker uitrollen, en rol/rek dit uit tot een naan met een diameter van ongeveer 20 cm.
  • Verhit intussen een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de naan aan beide kanten aan tot goudbruin, smeer dan licht in met een beetje boter en bak nog eens kort aan beide kanten. Optioneel kun je na het bakken direct wat fijngehakte koriander eroverheen strooien. Herhaal met de rest.