Ga terug
–+ servings
Pasta met pistache pesto en burrata
Recept afdrukken
4.41 van 22 stemmen

Pasta met pistache pesto en burrata

Pasta met pistache pesto en burrata
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta met pistache pesto en burrata
Porties: 3

Equipment

  • foodprocessor of vijzel

Ingrediënten

Voor de pesto

  • 30 gram basilicum
  • 100 gram pistachenoten, gepeld
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el citroensap
  • olijfolie, peper en zout

Verder

  • 225 gram pasta naar keuze
  • 3 bolletjes burrata (ik heb de mini versie van Zanetti gebruikt)

Instructies

  • Maal de basilicum, pistachenoten, knoflook, parmezaan en citroensap fijn en voeg dan net zoveel olijfolie toe tot je een mooie pesto hebt (ongeveer 6 eetlepels maar meer als je 'm iets vloeibaarder wil hebben)
  • Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Voeg de gekookte pasta, de pesto en een klein beetje pastawater toe aan een pan en verhit tot je een saus hebt die aan de pasta blijft hangen.
  • Verdeel over 3 borden en dien op met een klein bolletje burrata per bord. Garneer eventueel nog met wat grof gemalen peper en chilivlokken.