Ga terug
–+ servings
Gehaktballen in currysaus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gehaktballen in currysaus

Gehaktballen in currysaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Gehaktballen in currysaus
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 rode ui, geraspt
  • 1/2 rode chili, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kerripoeder
  • peper en zout

Voor de curry

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1.5 el garam masala
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram spinazie
  • 1 el citroensap
  • zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, geraspte rode ui, rode chili, gember, koriander, garam masala, kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed door en maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter. Bak in een koekenpan tot rondom bruin gebakken en praktisch gaar (ze sudderen op het laatst nog door in de saus).
  • Haal uit de pan en zet opzij. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook en tomaat kort aan. Voeg de garam masala en kerriepoeder en het water toe. Laat 5 a 10 minuten pruttelen tot alles zacht is en pureer dan tot een gladde saus met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer door. Voeg nu ook de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng nu de saus verder op smaak met de citroensap en zout.
  • Leg de gehaktballen terug in de saus totdat deze weer warm zijn. Dien op met rijst en als garnering nog wat fijngehakte koriander en rode chili.