Ga terug
–+ servings
Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin

Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin
Bereidingstijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Baked salad
Porties: 3

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 400 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 rode uien, in parten gesneden
  • 1 bol knoflook
  • 80 gram Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 100 gram boerenkool
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de pompoen en rode ui met een eetlepel olie en breng op smaak met peper en zout. Snij de bovenkant van de knoflook af, smeer in met olie en wikkel in aluminiumfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten af in de oven.
  • Leg de Boursin op wat folie en doe erbij op de bakplaat. Bakalles nu 10 minuten af
  • Voeg de boerenkool nu toe, meng met een halve eetlepel olie en breng op smaak met peper en zout, en bak alles nu nog eens 10 minuten af.
  • (De pompoen, ui en knoflook moet dus 40 minuten in de oven, de Boursin 20 minuten en de boerenkool 10 minuten).
  • Wel intussen de bulgur in gekookt water, zoals op de verpakking vermeld en zet opzij.
  • Meng voor de dressing 2 eetlepels olie met een eetlepel balsamico azijn. Knijp de knoflook uit, voeg dit aan de dressing toe en menggoed door.
  • Meng de groenten met de dressing. Verdeel de bulgur over een grote schaal, verdeel hier de groenten overheen en brokkel als laatste de Boursin over de groenten. Dien direct op.