Ga terug
–+ servings
Fish pie pasta uit de oven
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Fish pie pasta uit de oven

Fish pie pasta uit de oven
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: engels
Trefwoord: Fish pie pasta uit de oven
Porties: 3

Ingrediënten

  • 300 gram rigatoni
  • 75 gram boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 100 gram pittig belegen geraspte kaas
  • 2 zalmmoten, in grote blokken gesneden
  • 2 kabeljauw filets, in grote blokken gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 50 gram mozzarella, geraspt
  • peper en zout, verse peterselie, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rigatoni al dente in gezouten water en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de bloem toe en gaar een minuut of 2 mee. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de geraspte belegen kaas toe en meng door tot dit gesmolten is.
  • Voeg de vis toe en laat 3 minuten pruttelen. Voeg de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Proef goed, dit is de eerste keer dat je peper en zout toevoegt dus je moet alles goed op smaak brengen.
  • Meng de gekookte pasta met de saus, het lijkt nu nog redelijk dun, maar tijdens het bakken in de oven dikt het verder in.
  • Doe in een ovenschaal of een ovenbestendige pan, verdeel de geraspte mozzarella eroverheen en bak 15 minuten af in de oven.
  • Laat 5 minuten rusten, garneer met verse peterselie en indien je dat lekker vindt chilivlokken en dien dan op.