Ga terug
–+ servings
Cajun orzo met kipgehaktballen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cajun orzo met kipgehaktballen

Cajun orzo met kipgehaktballen
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Cajun orzo met kipgehaktballen
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 10 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak

Voor de orzo

  • 250 gram orzo
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 500 ml kippenbouillon (houd meer achter de hand)
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram fijngeraspte parmezaan
  • paar grote handen spinazie
  • peper, zout, peterselie, chilivlokken

Instructies

  • Meng de kip met alle kruiden, de parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Rol ballen van ongeveer 3cm in diameter.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak aan tot rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in diezelfde pan nog een beetje olie en fruit de ui aan tot glazig. Voeg de orzo, chilipoeder, paprikapoeder en oregano toe en meng dit door de ui tot de orzo er ook glazig uit ziet.
  • Voeg de bouillon toe en laat de orzo ongeveer 8 minuten pruttelen tot bijna gaar, roer regelmatig door anders plakt het snel aan de pan vast.
  • Voeg de roomkaas, parmezaan en spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Voeg indien nodig extra bouillon toe als de orzo te droog is (het droogt nog in wanneer het gerecht begint af te koelen). Voeg de kipgehaktballen toe en laat deze weer opwarmen.
  • Breng als laatste indien nodig op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie en optioneel wat chilivlokken. Dien direct op.