Ga terug
+ servings
Caramel Brulée latte
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Caramel Brulée latte

Caramel Brulée latte
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Caramel Brulée latte
Porties: 15

Ingrediënten

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 240 ml water
  • 1 blik gecondenseerde melk a 397 gram

Voor 1 koffie

  • 1 shot espresso
  • 225 ml volle melk
  • 3 el siroop

Instructies

  • Verhit de bruine suiker in een steelpan tot dit gesmolten is, je mag het doorroeren.
  • Voeg dan het water toe. Pas op, de karamel stolt wanneer je koud water toevoegt maar wanneer het water opwarmt komt dit weer goed (je kunt ook kokend water toevoegen, dan heb je daar geen last van).
  • Voeg wanneer dit goed gemengd is de gecondenseerde melk toe en laat de siroop 10 minuten pruttelen (hou het in de gaten zodat het niet overkookt).
  • Laat helemaal afkoelen en giet door een zeefje over in een pot of fles.
  • Voor de koffie, verwarm de melk met de siroop en schuim op. Giet op de espresso en serveer direct.