Ga terug
+ servings
Penne alla vodka met kip parmezaan
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Penne alla vodka met kip parmezaan

Penne alla vodka met kip parmezaan
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Penne alla vodka met kip parmezaan
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de penne

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 60 ml vodka
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 ml slagroom
  • 30 gram parmezaanse kaas (+evt extra voor garnering)
  • paar blaadjes basilicum, fijngehakt

Voor de kip parmezaan

  • 2 kipfilets
  • 70 gram panko
  • 1 ei, losgeklopt
  • zonnebloemolie
  • 1 bol mozzarella, drooggedept
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven met grillstand aan voor op 220 graden.
  • Breng de pasta in gezouten water aan de kook tot al dente.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout, wentel door het opgeklopte ei en dan door de paneermeel. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin. Leg op een bakrooster met eronder een bakplaat waar aluminiumfolie op ligt (helpt met schoonmaken straks).
  • Verhit in een schone pan de olie voor de pastasaus en fruit de uit aan. Voeg als de ui glazig is de vodka toe en laat bijna helemaal verdampen. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 a 3 minuten mee. Voeg de room toe en roer door tot je een dikkige saus hebt.
  • Verdeel 1 a 2 eetlepels van de saus per kipfilet en bedek dan met de mozzarella en de Parmezaan. Grill in de oven tot de kaas goudbruin is.
  • Meng intussen de pasta met de saus samen met een eetlepel pastawater. Roer de Parmezaan en de basilicum erdoorheen.
  • Serveer de pasta met de kip en optioneel wat gekookte broccoli of een groene salade.