Meng voor de naan de bloem met het water, de gist, Griekse yoghurt, olijfolie en zout tot een glad deeg (ongeveer 5 a 8 minuten kneden in een keukenmachine). Laat rijzen tot ongeveer verdubbeld in formaat. Dit is afhankelijk van de temperatuur in huis maar duurt bij een temp van 21 graden ongeveer een uur.
Verdeel op een bebloemd aanrecht het deeg in 8 gelijke porties en maak van elke portie een bol. Doe dit door de zijkanten naar binnen te trekken tot je een soort mozzarella bol hebt en dan op een ongebloemd aanrecht dit bolletje met de naadkant naar beneden over het aanrecht te rollen. zo krijg je een mooie bol. Leg opzij en herhaal met de rest.
Smelt intussen de boter met de knoflook en de koriander. Zet apart.
Verhit een beetje olie in een koekenpan. Pak het eerste bolletje deeg en rol dit op een bebloemd aanrecht uit tot een dunne lap van zo'n 2 mm dik. Bak aan beide kanten in de pan. Smeer na het bakken direct in met een klein beetje van je boter/knoflook/koriander mengsel. Herhaal met de rest en zet apart.
Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan. Meng intussen de halloumi met 1 el garam masala en bak tot de kaas goudbruin is. Haal uit de pan en zet apart.
verhit de overige eetlepel olie en fruit de ui aan tot glazig. Voeg dan de gember, knoflook, de overige eetlepel garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma en chilipoeder toe en bak kort mee.
Voeg de passata en amandelen toe en laat 10 minuten pruttelen. Pureer nu alles met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de slagroom, boter en citroensap toe en roer door tot de boter is gesmolten. Proef of je nog op smaak moet brengen met wat zout.
Voeg op het laatst de halloumi toe en warm nog een minuut mee op. Serveer met gekookte witte rijst en naan.