Ga terug
–+ servings
Zaalouk met halloumi
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Zaalouk met halloumi

Zaalouk met halloumi
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd48 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Zaalouk met halloumi
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 blik tomaten polpa a 425ml (ik gebruik altijd Mutti)
  • sap van 1/4 citroen
  • zout
  • 1 blok halloumi
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit de oven voor op 250 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en bak tot het velletje zwart gekleurd is, zo'n 30 minuten.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de komijn, paprika, chilipoeder en laurier toe. Voeg ook de polpa en citroensap toe en breng op smaak met zout.
  • Snij de aubergines door midden en schraap de vulling eruit. Voeg dit aan de pan toe. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Snij de halloumi in plakken en dep droog. Verhit wat zonnebloemolie in een (gril)pan en bak de halloumi aan beide kanten aan tot goudbruin.
  • Haal de laurier uit de zaalouk en proef of je nog meer op smaak moet brengen met zout.
  • Serveer de zaalouk met de halloumi, tzatziki en pita's.