Ga terug
–+ servings
Parmezaan gehaktballen in tomatensaus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus

Parmezaan gehaktballen in tomatensaus
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Parmezaan gehaktballen in tomatensaus
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 70 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotten, heel fijn gesnipperd
  • 720 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 1 takje verse basilicum
  • 1 el oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 30 gram parmezaanse kaas, de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter. Verhit de olie in een ruime pan en bak de gehaktballen rondom aan tot bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de knoflook en de ui aan de pan toe en fruit aan tot de ui zacht is.
  • Voeg de passata, de overige 40 gram parmezaan (+ eventueel de korst als je die hebt/als die over is), het takje basilicum, de oregano en chilivlokken toe.
  • Roer door en doe ook de gehaktballen weer in de pan. Laat dit 30 minuten met deksel op de pan sudderen, roer af en toe door.
  • Breng als laatste goed op smaak met peper en zout. Haal de basilicum (en eventueel de korst parmezaan) uit de saus.
  • Mocht je het met spaghetti willen serveren, kook de spaghetti dan net niet al dente en laat het op het einde meegaren in de saus tot al dente.