Ga terug
–+ servings
Bruine boter alfredo pasta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bruine boter alfredo pasta

Bruine boter alfredo pasta
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bruine boter alfredo pasta
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti of linguini
  • 6 el boter
  • 2 takjes salie
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water al dente.
  • Verhit de boter in een koekenpan, voeg de salie toe. Laat een paar minuten op laag vuur staan totdat de boter lichtbruin is, zwarte spikkels erin zitten en de boter een beetje nootachtig ruikt. Het kan snel gaan dus blijf erbij. Haal de salie eruit en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Voeg de slagroom toe en laat een paar minuten inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg dan de Parmezaan toe en laat 2 a 3 minuten koken tot alles gesmolten is en de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
  • Voeg de pasta toe, haal de pan van het vuur, en meng goed. Breng op smaak met peper en zout, serveer op 2 borden met de gebakken salie erbij.