Ga terug
–+ servings
mossel chowder
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mossel chowder

Mossel chowder
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: mossel chowder
Porties: 3

Ingrediënten

  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 325 gram bloem
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 200 gram gekookte mosselen
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • verse peterselie

Instructies

  • Bak in een pan met hoge randen de spekreepjes tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in diezelfde pan de boter en bak de ui met knoflook aan tot de ui transparant is. Voeg dan de bloem toe en bak een minuut of 2 mee zodat de bloem kan garen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een dikke saus hebt zonder klonten. Voeg ook de visbouillon, tijm, laurier, mosselen en aardappel toe.
  • Laat 15 minuten pruttelen totdat de aardappel gaar is en de soep lekker dik.
  • Breng op smaak met peper en zout. Dien de soep op gegarneerd met verse peterselie en de uitgebakken spekreepjes.