Ga terug
–+ servings
pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing

Pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd2 uur 14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (zie link in artikel)
  • 2 el olijfolie
  • 4 middelgrote aardappels, schoongemaakt maar niet geschild
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 60 gram gorgonzola

Voor de spicy honing (een klein potje)

  • 100 ml honing
  • 1 el chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 graden, met de bakplaat in de oven.
  • Breng in de steelpan op laag vuur de honing met de chilivlokken aan de kook. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Zet opzij.
  • Snij de aardappels in zo dun mogelijke plakken.
  • Vorm het pizzadeeg in 2 pizza's. Smeer in met de olijfolie en verdeel de aardappel plakjes hier overheen. Breng op smaak met wat zout.
  • Verdeel de rode ui en de gorgonzola over de aardappels en bak de pizza's af tot ze een goudbruine rand hebben en gaar zijn. Mijne waren in 10 minuten gaar, maar het is afhankelijk van hoe dik je bodem is.
  • Verdeel wat van de spicy honing over je pizza en dien direct op.