Ga terug
–+ servings
Italiaanse meatball sub
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Italiaanse meatball sub

Italiaanse meatball sub
Bereidingstijd1 uur
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Italiaanse meatball sub
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 425 ml passata (ik gebruik altijd Mutti)
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 broodjes
  • 4 el pesto
  • 4 kleine bolletjes burrata
  • chilivlokken

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen met een diameter van ongeveer 2cm.
  • Verhit een hoge pan met dikke bodem, voeg een beetje olijfolie toe, en bak de gehaktballen rondom aan tot bruin.
  • Voeg de passata, runderbouillonblokje en parmezaanse kaas toe en laat nu minimaal 20 minuten pruttelen op laag vuur, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Dit helpt met het versterken van de smaken in de saus. Prak de gehaktballen met een vork in grove stukken (deze stap mag je ook overslaan).
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het stokbrood met de opengesneden kan naar beneden aan tot goudbruin.
  • Verdeel wat van het gehakt met de saus over het broodje, dan wat pesto en een klein bolletje burrata en wat chilivlokken naar smaak. Dien direct op.