Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de macaroni in gezouten water volgens de verpakking al dente.
Smelt boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak de bloem 2 minuten mee zodat je saus straks niet naar rauwe bloem smaakt.
Voeg de adobo saus (en als je van meer pittig houdt ook de pepers erin) toe en roer door. Voeg nu beetje bij beetje de melk en slagroom (of koffiemelk) toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de cheddar (houd 2 kleine handjes achter) en de paprikapoeder en knoflookpoeder toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout en meng de macaroni door de saus.
Doe in een ovenschaal of 2 ovenbestendige potjes, verdeel de achtergehouden cheddar erover en bak tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
Serveer met fijngehakte koriander en plakjes avocado. Dien direct op.