Ga terug
Mosselen in witte wijnsaus
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en creme fraiche

Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en cremefraiche
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd18 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en creme fraiche

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 ml witte wijn (of bouillon, kip of groenten)
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 a 2 el citroensap (naar smaak)
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Peper en chilivlokken

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de spekjes aan. Voeg wanneer de spekjes beginnen te verkleuren de sjalot toe en bak mee totdat deze ook bruin gebakken zijn.
  • Blus af met de wijn en laat vervolgens een paar minuten inkoken tot de helft van het vocht verdampt is.
  • Voeg de mosselen toe en kook met deksel op de pan 3 a 5 minuten totdat ze gaar zijn en de schelpen open staan.
  • Haal met een schuimspaan de mosselen uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de creme fraiche, citroensap, peterselie en wat peperen chilivlokken naar smaak toe. Roer een minuut door totdat je een dikke saus hebt. De saus wordt nog dikker zodra het iets afkoelt.
  • Voeg de mosselen weer toe en dien op met de saus en vers stokbrood en/of friet.