Ga terug
–+ servings
Rigatoni met worst
Recept afdrukken
3.75 van 4 stemmen

Rigatoni met worst

Rigatoni met worst
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Rigatoni met worst
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni
  • 2 braadworsten
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 210 gram tomaten polpa (ik gebruik altijd Mutti)
  • 2 el mascarpone
  • 30 gram fijn geraspte parmezaanse kaas (+extra voor garnering)
  • handje verse basilicum
  • 2 grote handen spinazie
  • peper en zout, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rigatoni in gezouten water al dente.
  • Haal de worst uit het velletje en rul in een hete pan. Voeg de ui en champignons toe en bak totdat de champignons bruin zijn en alle vocht verdampt is. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer door en bak een minuut mee.
  • Voeg de tomaten polpa toe en roer door. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de mascarpone, parmezaan, spinazie en basilicum toe en roer door totdat de spinazie geslonken is. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe en roer door. Verdeel over 2 borden en serveer met vers geraspte parmezaanse kaas en chilivlokken naar smaak.