Ga terug
–+ servings
Penne met Italiaanse worst en burrata
Recept afdrukken
3.82 van 11 stemmen

Penne met Italiaanse worst en burrata

Penne met Italiaanse worst en burrata
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: penne met italiaanse worst
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram smalle penne
  • 6 kleine Italiaanse braadworstjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl rozemarijn
  • 425 ml passata met basilicum
  • 100 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1 grote bol burrata
  • peper, zout en chilivlokken

Instructies

  • Kook de penne in gezouten water al dente en verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Knijp de worstjes uit het vliesje (vies werkje, I know) in een hete koekenpan en hak zoveel mogelijk in kleine stukjes. Bak tot bruin en voeg dan de knoflook toe, bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer een minuutje door. Voeg de passata en 50 gram van de fijngeraspte parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl de pasta kookt.
  • Voeg de pasta toe aan de saus samen met een scheutje pastawater. Meng alles goed en doe in een ovenschaal.
  • Scheur de burrata in stukken en verdeel over de pasta. Bak 10 minuten, totdat de burrata goed gesmolten is.
  • Haal uit de oven en verdeel de overige 50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas over de pasta samen met versgemalen zwarte peper en chili vlokken naar smaak. Dien direct op.