Ga terug
+ servings
Croque Madame
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Croque madame

Croque madame
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: Croque monsieur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 sneeen wit brood
  • 4 plakken ham (naar keuze)
  • 150 gram KALTBACH Le Gruyère AOP,geraspt

Voor de bechamelsaus

  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram bloem
  • 170 ml volle melk
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verhit voor de bechamel de boter in een steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg de bloem toe en roer een minuutje door. Dit is zodat de bloem kan garen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tussendoor goed zodat er geen klontjes in zit. Laat al roerend op laag vuur staan totdat je een dikke saus hebt en breng dan op smaak met zout. Is je saus te dun, neem dan meer tijden laat verder inkoken. Je wilt echt een dikkere saus want je wil niet dat dit zo van het brood afloopt.
  • Beleg 2 sneeën brood met 2 el van de bechamelsaus,  de plakjes ham en de helft van de kaas. Bedek met de andere boterham.
  • Verdeel hierop een ruime hoeveelheid bechamel en verdeel dan de rest van de geraspte kaas hier overheen.
  • Bak zo'n 15 tot 20 minuten af in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin is. Mocht je kaas niet goudbruin worden, zet dan op het einde kort de grill aan maar blijf erbij. Het kan dan snel gaan en je wil niet dat de kaas hard bakt.
  • Serveer je croque direct uit de oven, met een gebakken eitje.

Notities

Mocht je kaas niet goudbruin worden, zet dan op het einde kort de grill aan maar blijf erbij. Het kan dan snel gaan en je wil niet dat de kaas hard bakt.