Ga terug
–+ servings
Plaatpizza met mortadella, burrata en een pistache pesto
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Plaatpizza met mortadella, burrata en een pistache pesto

Plaatpizza met mortadella, burrata en een pistache pesto
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: plaatpizza
Porties: 4

Equipment

  • foodprocessor of blender

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 330 gram lauwwarm water
  • 7 gram instant droge gist
  • 500 gram patentbloem
  • 20 gram olijfolie
  • 10 gram zout

Voor de pistache pesto

  • 1 bakje pistachenoten gezouten a 140 gram
  • 30 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Verder

  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl oregano
  • 125 gram mozzarella bolletjes
  • 100 gram mortadella
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Meng het water met de gist. Voeg de bloem, olijfolie en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Dat houdt in een gladde bol zonder structuur. Het kan wel 10 minuten duren voordat je op dat punt bent, ik kneed meestal op stand 4 met mijn kitchenaid. Dek de kom af en laat rijzen tot verdubbeld (ongeveer een uur).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en sprenkel er een beetje olie op. Schraap het deeg uit de kom met een deegschraper. Vet je handen in met wat olie en rek/dus het deeg uit tot de gewenste grote en belangrijker dikte. Het deeg puft nog op tijdens het bakken dus hou daar rekening mee. Mijn pizzadeeg bedekte bijna de hele bakplaat.
  • Meng de tomatenpuree met een beetje water (ongeveer 4 eetlepels) totdat het meer een tomatensaus is en de oregano. Smeer het deeg hiermee in.
  • Verdeel de mozzarella bolletjes over de pizza en bak dan af tot de pizza gaar is, zo'n 15 a 20 minuten.
  • Maak intussen de pesto. Haal de pistachenoten uit de schelpen en doe in een foodprocessor samen met de basilicum, knoflook en parmezaan. Voeg tijdens het malen olijfolie toe tot alles gepureerd is. Bewaar in een potje, maar giet er nog wat olijfolie op zodat alles onder staat.
  • Beleg de pizza na het bakken met mortadella, in stukken gescheurde burrata en pistache pesto naar smaak. Serveer direct.