Ga terug
–+ servings
snert
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Erwtensoep; Snert

Erwtensoep; Snert
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken: nederlands
Trefwoord: snert
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 500 gram aardappel, in grove stukken gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Spoel de spliterwten een keertje af en kook daarna in een grote pan met het water, de bouillonblokjes en de laurier voor 45 minuten.
  • Haal de laurier uit de pan en voeg de aardappel toe. Roer geregeld door, je zult merken dat de erwten en aardappel langzaam uit elkaar begint te vallen en de soep steeds dikker wordt.
  • Voeg de ui, winterpeen, prei en rookworst toe en laat nog een kwartiertje pruttelen zodat ook deze groenten zacht zijn.
  • Breng als laatste op smaak met peper en zout en serveer direct op.