Ga terug
+ servings
Rundvlees kleftiko
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rundvlees kleftiko

Rundvlees kleftiko
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd3 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: kleftiko
Porties: 3

Ingrediënten

  • 700 gram Ierse runderriblappen, in stukken van ongeveer 5 cm gesneden
  • 450 gram aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 2 tomaten, in kwarten gesneden
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 150 gram feta

Voor de marinade

  • 50 ml olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el oregano
  • 2 tl rozemarijn
  • 3 tl zout
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • sap van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng voor de marinade alle ingrediënten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hierop de aardappelen, tomaten en ui. Schenk de helft van de marinade hierover en meng goed. Schenk de andere helft van de marinade over het vlees en meng goed.
  • Leg het vlees op de aardappelen, verkruimel de feta hier overheen en vouw/knoop het bakpapier dicht. Het is belangrijk dat het bakpapier goed dicht blijft zodat alle sappen en smaken in het pakket blijven. Als je een ovenbestendige gietijzeren pan met deksel hebt kun je dit gerecht ook daarin bereiden.
  • Stoof het geheel zo’n 3 uur in de oven totdat het vlees uit elkaar valt.
  • Dien op met eventueel nog een groene salade.