700gramIerse runderriblappen, in stukken van ongeveer 5 cm gesneden
450gramaardappelen, geschild en gehalveerd
2tomaten, in kwarten gesneden
1rode ui, grof gehakt
150gramfeta
Voor de marinade
50mlolijfolie
1elhoning
1tlmosterd
1eloregano
2tlrozemarijn
3tlzout
4tenenknoflook, fijngehakt
sap van 1 citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng voor de marinade alle ingrediënten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hierop de aardappelen, tomaten en ui. Schenk de helft van de marinade hierover en meng goed. Schenk de andere helft van de marinade over het vlees en meng goed.
Leg het vlees op de aardappelen, verkruimel de feta hier overheen en vouw/knoop het bakpapier dicht. Het is belangrijk dat het bakpapier goed dicht blijft zodat alle sappen en smaken in het pakket blijven. Als je een ovenbestendige gietijzeren pan met deksel hebt kun je dit gerecht ook daarin bereiden.
Stoof het geheel zo’n 3 uur in de oven totdat het vlees uit elkaar valt.