Meng voor de marinade de karnemelk, het zout en de knoflookpoeder. Voeg de kip toe, meng en zet een half uurtje in de koelkast.
Meng voor de coating de bloem met zout/peper, paprikapoeder, chili en knoflook.
Verhit de olie tot ongeveer 180 graden. Je kunt een frituurpan gebruiken, maar ik gebruik meestal een hoge pan op het gasfornuis. Haal de kip stuk voor stuk uit de marinade, laat even uitlekken en wentel dan door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt is met bloem, dus geen natte stukken. Doe in de frituur en bak 4 a 5 minuten tot goudbruin en krokant. Ik heb de kip in 2 delen gebakken, zorg er in ieder geval voor dat de pan niet te vol zit (dan zakt de temperatuur te veel).
Laat de kip even uitlekken op een afkoelrek. Leg niet direct op papier, dan kan de kip weer nat van worden en valt de krokante laag eraf.
Maak intussen de saus door de gochujang te mengen met de bruine suiker, sojasaus, honing en olie. Verhit totdat de suiker gesmolten is.
Hussel de kip, na het uitlekken, hierdoorheen.
Dien de bao op met ingemaakte komkommer, de kip en ingemaakte rode ui. Garneer met sesamzaadjes en verse koriander.