Ga terug
Honing cake
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Honing cake

Honing cake
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: honing cake

Equipment

  • Vierkante bakvorm van 23 bij 23 cm

Ingrediënten

Voor de cake

  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker (+30 gram voor de eiwitten)
  • 4 eieren
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram honing
  • 3 gram vanille extract
  • 250 gram tarwebloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 gram zout

Voor de frosting

  • 250 gram slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 200 gram creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven op 170 graden (boven- en onderwarmte)
  • Klop de boter met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg 3 eidooiers en 1 heel ei toe (zet de eiwitten apart voor straks) en klop door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de Griekse yoghurt, honing en vanille toe en meng door.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en voeg dit aan het mengsel toe. Meng kort, totdat alles nét is opgenomen.
  • Klop de eiwitten op met de extra suiker tot stijve pieken en voeg dit in delen aan het beslag toe.
  • Giet in een met bakpapier beklede bakvorm en bak 30 a 40 minuten af, tot gaat. Controleer na de 30 minuten elke paar minuten met een sateprikker of de cake al gaar is. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker op tot lobbig. Voeg de creme fraiche toe en klop door tot stevig.
  • Verdeel over de cake en garneer optioneel met wat extra honing. Snij in 16 blokken om op te dienen.
  • Je kunt de cake 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de cake rechtstreeks uit de koelkast serveren.