Verwarm de oven op 170 graden (boven- en onderwarmte)
Klop de boter met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg 3 eidooiers en 1 heel ei toe (zet de eiwitten apart voor straks) en klop door tot alles goed gemengd is.
Voeg de Griekse yoghurt, honing en vanille toe en meng door.
Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en voeg dit aan het mengsel toe. Meng kort, totdat alles nét is opgenomen.
Klop de eiwitten op met de extra suiker tot stijve pieken en voeg dit in delen aan het beslag toe.
Giet in een met bakpapier beklede bakvorm en bak 30 a 40 minuten af, tot gaat. Controleer na de 30 minuten elke paar minuten met een sateprikker of de cake al gaar is. Laat helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker op tot lobbig. Voeg de creme fraiche toe en klop door tot stevig.
Verdeel over de cake en garneer optioneel met wat extra honing. Snij in 16 blokken om op te dienen.
Je kunt de cake 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de cake rechtstreeks uit de koelkast serveren.