Meng het water met de gist, de bloem, olijfolie en zout. Kneed tot een soepel deeg (5 a 8 minuten in keukenmachine op stand 4). Dek af en laat rijzen tot verdubbeld. Hhoud er rekening mee met dat dit ongeveer een uur duurt als het binnen rond de 21 graden is.
Bebloem het aanrecht en maak 6 gelijke porties. Bol elke portie op tot een bolletje door alle zijkanten naar binnen te vouwen tot je deeg eruit ziet als een soort mozzarella bal. Dan op een niet bebloemd aanrecht draai je het bolletje om zodat de naadkant naar beneden zit en rol je het deeg in je hand over het aanrecht. Zo staat het deeg strak en sluit de naad zich aan de onderkant.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Rol/rek het eerste bolletje, daar hebben de gluten kunnen ontspannen (dan is deeg makkelijker uit te rekken) tot een pita van ongeveer 20cm. Bak aan beide kanten in de koekenpan tot goudbruin. Houd de pan in de gaten, kan zijn dat je het vuur laag moet zetten na een paar pita's omdat de pan te heet wordt.
Herhaal dit met de rest breng als laatste de pita's extra op smaak met oregano en en wat zout.