Ga terug
–+ servings
kreeft op een brioche broodje
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Lobster rolls - kreeft op een brioche broodje

Lobster rolls - kreeft op een brioche broodje
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kreeft
Porties: 2 broodjes

Ingrediënten

  • 2 kreeftenstaarten a 130 gram per stuk (of ongeveer 200 gram kreeft in totaal)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 el citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 brioche broodjes
  • bieslook

Instructies

  • Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • Kook de kreeft gaar. Voor een hele kreeft geldt 1 minuut per 100 gram, voor kreeftenstaart geldt 1 minuut per 30 gram.
  • Haal het vlees uit de kreeft, snij in grove stukken. Breng op smaak met de mayonaise, gesmolten boter, citroensap en wat versgemalen zwarte peper.
  • Snij de broodjes aan de bovenkant open, verdeel de kreeft over de 2 broodjes en garneer met wat verse bieslook. Dien direct op.