Ga terug
–+ servings
kip cashew noodles
Recept afdrukken
Laat je review achter!

kip cashew noodles

kip cashew noodles
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: kip cashew
Porties: 2

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 350 gram kippendij, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 el ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 el sambal brandal
  • 2 el water
  • 200 gram peultjes, schoongemaakt
  • 150 gram noodles naar keuze
  • 1 el citroensap
  • handje cashewnoten
  • verse koriander, fijngehakt

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg de koriander, komijn, knoflook en gember toe. Roer door tot het lekker geurt en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip tot bruin. Voeg dan de sambal, de 2 soorten ketjap en het water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur zo'n 15 minuten sudderen. Voeg de peultjes toe en laat het geheel nog 5 minuten staan. Is de saus al erg ingekookt? Voeg dan nog een klein beetje water toe.
  • Kook intussen de noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Voeg de noodles toe aan de kip en meng goed door, voeg nu ook de citroensap en cashewnoten toe en bak het geheel nog zo'n 2 minuten door.
  • Dien op met verse koriander.