Ga terug
–+ servings
broccoli burger
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta pesto met een broccoli burger

Pasta pesto met een broccoli burger
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: broccoli, burger
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 SoFine broccoli burgers
  • 150 gram pasta
  • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • peper, zout, chilivlokken
  • parmezaanse kaas naar smaak

Voor de pesto

  • 1 hele basilicumplant
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal daarna direct uit de pan.
  • Voeg de basilicumblaadjes met de Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en de citroensap in een blender. Zet aan en giet er olijfolie bij totdat er een pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Proef goed, als het wat flauw smaakt voeg dan zout toe. Als het wat muffig smaakt kun je nog wat citroensap toevoegen. Bewaar de pesto in een potje, giet er olijfolie op totdat de pesto onder staat, zo kun je het langer bewaren.
  • Zet een pan met ruim water, gezouten, op voor de pasta en de broccoli. Kook de broccoli volgens de verpakking al dente, maar voeg 3 minuten voor het einde de broccoli toe zodat deze kan blancheren.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de SoFine broccoli burgers tot krokant.
  • Haal de burgers uit de pan en zet opzij. Voeg de pasta en de broccoli toe aan de pan en voeg naar smaak pesto toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  • Dien de pasta op met de broccoliburger en extra Parmezaanse kaas.