Ga terug
–+ servings
Vegan chai buns (4)
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Zoete en kruidige chai broodjes

Zoete en kruidige chai broodjes
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Indiaas
Trefwoord: chai
Porties: 8

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 300 gram (amandel)melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 15 gram kristalsuiker
  • 4 gram zout
  • 500 gram patentbloem
  • 75 gram (vegan) roomboter, op kamertemperatuur

Voor de vulling

  • 80 gram (vegan) roomboter, op kamertemperatuur
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kardemom

Instructies

  • Meng de (amendel)melk met de gist en het suiker en laat even staan totdat de gist begint te schuimen.
  • Voeg dan de patentbloem en het zout toe en kneed tot een samenhangend geheel. Voeg beetje bij beetje de (vegan)roomboter toe en kneed tot een soepel deeg. (Ik raad hier een keukenmachine voor aan want het is heel plakkerig en lastig om de boter door het bloem te kneden met de hand.)
  • Dek de kom met het deeg erin af en laat een uurtje rijzen op een warme plek.
  • Meng de (vegan)boter met de suiker en de kruiden tot een smeuig geheel.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke porties van ongeveer 100 gram. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de eerste portie uit tot een langwerpig lapje. Smeer in met wat chai boter. Rol op tot een sigaar en snij met een scherp met door de lengte door midden (maar laat het uiteinde aan elkaar). Je ziet nu al die mooie strepen! Draai de twee strengen om elkaar heen, knijp de andere uiteinde samen en rol de streng van links naar rechts op tot een broodje. Stop het uiteinde onder het broodje weg.
  • Herhaal met de overige 7 broodjes en laat nogmaals 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Bak de broodjes in 20 a 25 minuten af tot gaar. Laat een beetje afkoelen voordat je aanvalt. Geniet!