Ga terug
–+ servings
carrotcake
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Carrotcake

Carrotcake
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: carrotcake
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 300 gram wortelen, geraspt

Voor de frosting

  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • handje walnoten, fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren op met de 2 soorten suiker tot luchtig, Voeg de olie toe klop verder op tot alles gemengd is.
  • Voeg dan de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en het zout toe en meng goed.
  • Meng als laatste de geraspte wortelen door het beslag.
  • Vet een cakeblik in of beleg met bakpapier en giet het beslag hierin.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten af tot gaar. Je moet een sateprikker er schoon uit kunnen halen, dan weet je dat de cake gaar is.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je de frosting op de cake smeert.
  • Voor de frosting klop de boter, roomkaas en poedersuiker totdat het goed gemengd is. Om geen klontjes te krijgen is het belangrijk dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur is. Verdeel wat gehakte walnoten over de frosting en laat nog even in de koelkast opstijven.
  • Bewaar in de koelkast zodat de frosting goed stevig blijft.