Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren op met de 2 soorten suiker tot luchtig, Voeg de olie toe klop verder op tot alles gemengd is.
Voeg dan de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en het zout toe en meng goed.
Meng als laatste de geraspte wortelen door het beslag.
Vet een cakeblik in of beleg met bakpapier en giet het beslag hierin.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten af tot gaar. Je moet een sateprikker er schoon uit kunnen halen, dan weet je dat de cake gaar is.
Laat helemaal afkoelen voordat je de frosting op de cake smeert.
Voor de frosting klop de boter, roomkaas en poedersuiker totdat het goed gemengd is. Om geen klontjes te krijgen is het belangrijk dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur is. Verdeel wat gehakte walnoten over de frosting en laat nog even in de koelkast opstijven.
Bewaar in de koelkast zodat de frosting goed stevig blijft.