Ga terug
–+ servings
gepocheerd ei
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gepocheerde eieren

Gepocheerde eieren
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Frans, nederlands
Trefwoord: eieren, gepocheerd
Porties: 1

Ingrediënten

  • scheut azijn (kan elke soort azijn zijn)
  • 1 ei

Instructies

  • Verhit een hoge pan met water en azijn, breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur zodat het water net aan de kook is en zacht borrelt.
  • Breek het ei alvast kapot (maar nog niet helemaal open). Je kunt het ei ook in een schaaltje doen als je dat makkelijker vindt.
  • Roer het water met een lepel totdat er een goede kolk ontstaat.
  • Laat vervolgens het ei langzaan aan in het water vallen. Houd het water tegen de kook aan. Schep het ei na 2 minuten voorzichtig, met een spatel, uit het water. Dien direct op.