Ga terug
–+ servings
paksoi met biefstuk
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gebakken paksoi met biefstukreepjes

Gebakken paksoi met biefstukreepjes
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: koreaans, nederlands
Trefwoord: biefstuk, pak choi
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 stronken shanghai paksoi
  • 2 biefstukken, in reepjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 tenen knfolook, fijngehakt
  • 1/2 tl gember
  • 1 tl sambal (of chiliolie)
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 tl sesamzaad
  • peper en zout

Instructies

  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit 1 klontje boter in een koekenpan en wanneer de pan heel heet is bak je kort de biefstuk aan. Haal dan direct uit de pan, maar laat zoveel mogelijk vocht in de pan zitten.
  • Verhit nog een klontje boter in dezelfde pan. Snij de paksoi door de helft, of in 4 (dan ben je nog sneller klaar) en bak de paksoi tot deze gaar is. In eerste instantie zullen de bladeren over de pan hangen maar deze zullen snel krimpen en zacht worden.
  • Haal de paksoi uit de pan wanneer deze klaar is en laat dan de pan weer heel heet worden. Doe de biefstuk terug en roerbak nog heel eventjes met de sojasaus, knoflook, gember en salbal. Dien alles op gegarneerd met sesamzaad