Ga terug
–+ servings
shakshuka
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Shakshuka

Shakshuka met feta
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Israelisch
Trefwoord: feta, shakshuka, tomaat
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • feta
  • peper en zout
  • feta
  • verse koriander
  • geroosterd brood
  • scheutje olie

Instructies

  • Verwarm een beetje olie in de pan en laat de komijn hier een minuutje in bakken en voeg dan de ui toe.
  • Zodra de ui glazig is, voeg dan de knoflook, paprika, chilivlokken en paprikapoeder toe.
  • Als de paprika nu ook zachter is geworden, voeg dat de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit zeker 10 minuten pruttelen.
  • Maak holletjes in dit mengsel en giet daar een ei in, doe dit 4x.
  • Doe nu een deksel op de pan totdat het eiwit praktisch gestold is, dit duurt ongeveer 5 minuten. Hou er rekening mee dat je eieren nog nagaren als het va het vuur af is.
  • Garneer met verkruimelde feta en verse koriander