Ga terug
–+ servings
Pittige Indonesische eieren
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pittige Indonesische eieren (sambal goreng telor)

Pittige Indonesische eieren (sambal goreng telor)
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: eieren, indonesisch, rijsttafel, sambal
Porties: 3

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 3 eieren, gekookt en gepeld
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta) laat dit weg wanneer je vegetarisch eet
  • 1/2 tl laos
  • 1 el sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Begin met het maken van de pasta door de sjalot, knoflook, rode peper, trassi, laos en sambal fijn te pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je alles ook gewoon fijn snijden.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier kort de eieren in aan. Voeg dan de pasta toe en bak mee. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt.
  • Breng als laatste nog even op smaak met zout en serveer direct.