Ga terug
–+ servings
pasta carbonara
Recept afdrukken
2.50 van 2 stemmen

pasta carbonara

pasta carbonara
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: carbonara, pasta, Spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 75 gram guanciale (of iets anders spek achtig)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 100 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • peper en zout
  • klontje boter

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente en giet dan af.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg de guanciale toe. Kneus de knoflook, dit doe je door het iets zwaars op het teentje te slaan, en voeg ook toe. Bak totdat de guanciale knapperig is.
  • Mix de eieren samen met de Parmezaan met een beetje zwarte peper.
  • Haal de knoflook uit de pan en voeg de spaghetti toe, bewaar het kookvocht. Haal dan van het vuur af en voeg het eimengsel toe. Roer door en til de spaghetti ook op tijdens het mengen, zo glijdt de saus naar beneden en mengt alles goed. Meng totdat je de juiste dikte saus hebt bereikt, vind je het te dik voeg dan wat pastawater toe.
  • Breng het gerecht verder op smaak met peper en zout naar smaak en serveer direct.