Ga terug
+ servings
Chocolate chip cookies
Recept afdrukken
Laat je review achter!

American chocolate chip cookies

Heerlijke dikke choco chip cookies die knapperig zijn aan de randjes en smeuig aan de binnenkant
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, cookies, courgettekoekjes, hazelnoot
Porties: 14

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten koude roomboter
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel maizena
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 250 gram chocolade naar keuze
  • 250 gram ongezouten noten naar keuze

Instructies

  • Verwam de oven voor op 210 graden
  • Snij de koude boter in blokjes en meng met de witte en bruine suiker totdat je een smeuig geheel hebt. Dit kan eventjes duren.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en meng totdat de eieren goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bloem, bakpoeder, maizena en zout toe. Meng totdat alles net gemengd is, dus opletten dat je niet te lang doorgaat met mengen.

  • Voeg als laatste de chocolade toe en de noten en meng met bijvoorbeeld een houten lepel alles goed door. Het beslag is heel stevig dus hier heb je spierballen voor nodig.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en schep met een ijsschep een ruime hoeveelheid deeg op de bakplaat. Als je geen ijsschep hebt kan je ook genoeg deeg pakken en vormen tot een medium gehaktbal. Er passen 5 cookies op 1 bakplaat.
  • Bak de cookies in 10 minuten af, de randjes moeten goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat zelf en leg ze dan voorzichtig op een afkoelrek. Herhaal met de rest.
  • Wanneer de koekjes uit de oven komen zijn ze nog erg zacht, dit hardt nog wel uit maar ze blijven van binnen nog wel zacht dus! Je moet ze dus wel even laten afkoelen voordat je ze kan eten.