Salade met komkommer, radijs, feta en pita.
Mijn versie op een klassieke Fattoush salade
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Porties: 2
- 2 kleine romaine slakropjes (of 1 grote)
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- 1/2 komkommer in dunne plakjes gesneden
- 5 radijsjes in dunne plakjes gesneden
- 1 bosui in ringen gesneden
- 50 gram Griekse yoghurt
- scheutje volle melk
- 50 gram feta
- 2 kleine pitabroodjes
- handje verse bladpeterselie
- handje verse munt
- sumac als garnering
Rooster de pita’s totdat ze heel hard zijn. Zoals ik zei zuigen ze
straks een groot deel van de dressing op dus roosteren we ze nu totdat
ze heihard zijn zodat ze straks niet papperig worden.
Meng de griekse yoghurt met een klein beetje melk zodat de griekse
yoghurt iets dunner is van structuur, zodat je het als dressing kan
gebruiken.
Meng de sla met de tomaat, komkommer, radijs, bosui, peterselie, munt, feta en de dressing en meng alles goed.
Scheur dan de pita in kleine stukken en meng door je salade. Laat dit 10 minuten staan zodat alle smaken kunnen intrekken.
Serveer met sumac over je salade gestrooid.