Souvlaki
Een simpel recept voor heerlijke souvlaki met tzatziki en pita.
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd4 uur uur 30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: kipfilet, pita, souvlaki, tzatziki, varkensvlees
Porties: 4
- 500 gram varkenshaas of kipfilet
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 tenen knofook fijngehakt
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel tijm
- zout en peper
Maak de marinade door de olie met de citroensap, azijn, knoflook, oregano, tijm, zout en peper te mengen.
Snij het vlees in blokjes en meng met de marinade. Laat dit 4 uur marineren
Spies het vlees aan sateprikkers, giet de overtollige marinade weg en gril je spiesjes dan totdat je vlees gaar is.
Serveer met tzatziki, pitabroodjes en/of een salade.