Kipburger met cheddar, augurk en coleslaw
De lekkerste kipburger allertijden
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: augurk, burger, cheddar, coleslaw, kipfilet, krokante kip
Porties: 2
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels bloem
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels paparikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
- 4 brioche burgerbroodjes
- 4 blaadjes sla
- 4 plakjes cheddar
- 50 gram geraspte wortel
- 50 gram geraspte spitskool
- 8 plakken augurk
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sriracha
- zonnebloemolie om de kip in te bakken
Snij elke kipfilet in 2 ongeveer gelijke delen zodat je 4 mooie stukken hebt die precies op een broodje passen.
Meng in een bord de bloem samen met de cayenne, paprikapoeder,
knoflookpoeder, peper en zout. Hussel de kip hierin zodat elk stuk
gepaneerd id.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de kip hierin aan alle
kanten aan zodat deze mooi goudbruin is en, belangrijkste, gaar is.
Terwijl de kip bakt kunnen wij de wortel met de spitskool mengen samen met 1 el mayonaise en 1 tl sriracha. Zet apart.
Als de kip gaar is draai dan het vuur uit. Leg op elk stuk kip een
plakje cheddar en doe even een deksel op de pan. Cheddar smelt enorm
snel dus een deksel erop is voldoende warmte voor het smelten.
We gaan nu beginnen met de broodjes beleggen. Begin met een beetje mayo
(ongeveer 1 eetlepel verdeeld over de 4 broodjes), leg er dan een blad
sla op, dan de kip met cheddar, dan per broodje 2 plakken augurk en maak
af met een flinke eetlepel coleslaw.