Breng de schillen en de kern van de appels met het water aan de kook en laat 30 minuten pruttelen. Haal dan dooreen vergiet, vang het vocht op, en druk de schillen goed uit zodat je het maximale van de kleur eruit krijgt.
Voeg de geleisuiker toe en breng al roerend weer aan de kook. Haal van het vuur wanneer de suiker gesmolten is. Giet in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Bewaar in de koelkast
Verwarm voor de scones de oven voor op 220 graden.
Meng de bloem met de boter en wrijf met je vingers door de boter tot je een korrelig deeg hebt. Voeg de suiker ende appelblokjes toe, meng door. Voeg de melk toe, meng met een lepel door tot je een samenhangend deeg hebt.
Bebloem het aanrecht en stort je deeg op het aanrecht. Kneed 2 a 3 keer door en duw met je handen uit tot ongeveer3cm dik. Steek scones uit van 5 a 6 cm met een uitsteekring of een glas. Let opdat je niet draait tijdens het uitsteken, door te draaien kan het zijn dat de scones minder goed rijzen. Je kunt de restjes kort doorkneden en proberen er meer scones uit te halen.
Dep de bovenkant in met melk en bak de scones 15 a 20 minuten af, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Serveer de scones met clotted cream of room en de appel jam.