Ga terug
–+ servings
Turkse eieren met crispy chili olie
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Turkse eieren met crispy chili olie

Turkse eieren met crispy chili olie
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: turks
Trefwoord: Turkse eieren met crispy chili olie
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 eieren (medium op kamertemp)
  • 1 stengel bosui, in ringen gesneden
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl wit sesamzaad
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, heel fijn geraspt
  • verse kruiden zoals dille en peterselie
  • toast om bij te serveren

Instructies

  • Breng een steelpan met water aan de kook en voeg wanneer het water kookt voorzichtig de eieren toe. Kook precies 6 1/2 minuut, spoel daarna direct goed af met koud water.
  • Verhit de olie in een steelpannetje totdat dit goed heet is. Doe de bosui, chilivlokken en sesam in een kommetje doen en voeg hier de hete olie aan toe (zorg dat het een hittebestendig kommetje is).
  • Meng de yoghurt met de knoflook, verdeel de yoghurt over 2 borden, snij de eieren door midden en leg op de yoghurt. Garneer met de chili olie en verse kruiden. Breng de eieren nog even op smaak met peper en zout en serveer met toast.