Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pompoensoep met @pinkladyeurope

Pompoensoep met @pinkladyeurope
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Gang: lunch
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 el olijfolie
  • klontje boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 Pink Lady® appels, geschild en in blokjes gesneden
  • snuf nootmuskaat
  • 1/2 tl tijm
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosroom

Voor de croutons

  • 2 sneeën oud brood
  • 2 el olie

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 200 graden.
  • Snij de pompoen doormidden en besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Leg met de open kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak30 minuten, totdat de binnenkant zacht is.
  • Verhit de boter ineen soeppan en fruit de ui en appel aan, breng op smaak met peper en zout, totdat dit zacht begint te worden.
  • Voeg de binnenkant van de pompoen toe, de nootmuskaat, tijm en bouillon en laat nog eens 5 a 10minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en pureer tot een gladde soep. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Snijd intussen het brood in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het brood aan tot dit goudbruin en krokant is.
  • Dien de soep op met de croutons en wat plakjes appel als garnering.