Ga terug
–+ servings
Pasta met kip en spinazie
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta met kip en spinazie

Pasta met kip en spinazie
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, nederlands
Trefwoord: Pasta met kip en spinazie
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el oregano
  • 60 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml room
  • 2 handen spinazie

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip met de helft van de kruiden aan, breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg wanneer de kip praktisch gaar is 1 el van de fijn geraspte Parmezaan toe en bak kort mee. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de andere el olie toe aan de pan en fruit de ui, knoflook en de andere helft van de kruiden aan.
  • Voeg de room, de rest van de Parmezaan en de spinazie toe. Roer door tot de spinazie geslonken is. Proef even of je de saus nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Voeg de pasta en de kip toe en meng door. Je wil dat de saus iets te dun is wanneer je de pasta van het vuur afhaalt, zo dikt het bij het afkoelen in tot de perfecte consistentie.