Ga terug
+ servings
Entrecote met champignon gratin
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Entrecote met champignon gratin

Entrecote met champignon gratin
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Entrecote met champignon gratin
Porties: 2

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 entrecotes
  • 500 gram champignons, in kwarten gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml room
  • 30 gram gruyere
  • 30 gram parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, indien mogelijk de grilstand.
  • Verhit in een hete pan de boter en de olie. Breng het vlees ruim op smaak met peper en zouten bak kort aan beide kanten aan, puur om de buitenkant te schroeien. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Bak in diezelfde pan de champignons met de blaadjes van 1 takje tijm, peper en zout, tot de champignons bruin gebakken zijn.
  • Klop intussen de slagroom op tot deze lobbig is. Voeg de champignons aan de room toe en meng door.
  • Verdeel de champignons over het vlees en verdeel de gruyère en Parmezaanse kaas over de champignons. Bak kort af, puur totdat de kaas gesmolten is, en dien dan direct op met de blaadjes van het andere takje tijm als garnering.